News Ticker

Amsterdam Dance Event: waar moet je zijn?

ade

Driehonderd feesten, tweeduizend dj’s, negentig locaties: het Amsterdam Dance Event is het grootste clubfestival ter wereld. Woensdag begint de twintigste editie. Waar gebeurt het? Het Parool verzamelde tips van 11 liefhebbers.

(Door: Josien Wolthuizen en Joep School)

Geraldine Kemper, presentatrice

Next Monday’s Hangover & De Marktkantine present: Maeve & SoHaSo, De Marktkantine, 18 oktober, prijs €17,50
Line-up: Mano Le Tough / Alex Smoke / Tsepo / The Drifter / Baikal / Job Jobse / Jennifer Cardini / Nuno dos Santos / Love Over Entropy

“Op zondag 18 oktober ga ik naar Next Monday’s Hangover in de Marktkantine. Daar draait Jennifer Cardini, die ik enorm bewonder. Ik heb haar voor het eerst gezien in Trouw, waar ze een geweldige set draaide in de natte cel. Sindsdien volg ik haar overal. De Marktkantine is bij mij om de hoek, dus ik kan rollend naar huis. Heel fijn.”

Firebeatz, dj-duo

Jay Hardway & Friends: NOVA, 18 oktober, prijs €12,50
Line-up: Jay Hardway / Sandro Silva / Apster / DubVision / Tony Junior / D-Wayne / Julian Jordan / Thomas Newson / Kenneth G / Mightyfools / Kill The Buzz

“We kunnen iedereen aanraden om zondag ADE af te sluiten in NOVA bij Jay Hardway & Friends. Eventueel gaan we zelf ook nog even een kijkje nemen. De clubavond van Sander van Doorn, woensdag in de Escape, wordt ook te gek. Met dj’s als Gregor Salto belooft het een avond vol goede muziek te worden. We draaien zelf ook.”

Sam Feldt, dj

DGTL presents Maya Jane Coles and Friends, Scheepsbouwloods, 15 oktober, prijs €32,50
Line-up: Maya Jane Coles / Dusky / Mount Kimbie / Heidi / Cinnaman

“Ik ben een grote fan van Maya Jane Coles, dus haar DGTL-avond, donderdag 15 oktober in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf, moet specta­culair worden. Een andere aanrader vind ik het feestje van Goldfish & Bakermat, vrijdag 16 oktober bij De Overkant. Ze nemen een aantal vrienden mee, dat wordt zeker tof. Om ADE af te sluiten zou ik lekker ouderwets naar Thuishaven gaan: altijd feest.”

Lucas & Steve, dj-duo

Franky Rizardo presents: Flow ADE Showcase, Stanislavski, 17 oktober, prijs €12,50/€15
Line-up: Franky Rizardo / Shiba San / Low Steppa / Rene Amesz / Redondo / Ferreck Dawn / Jasper Fioole

“In Stanislavski staan zaterdag 17 oktober Shiba San en Low Steppa, twee toffe artiesten die niet zo vaak in Nederland zijn te aanschouwen. Op dezelfde dag staan we zelf in de Jimmy Woo op The Phylosophy, georganiseerd door Shermanology. Een avond voor de betere houseliefhebber, waar behalve Shermanology ook namen staan als Pep & Rash en Watermät.”

Eelco Couvreur, hoofdredacteur DJBroadcast

Pan-Amafropeans | ADE Special: Afrobot invites!, OT301, 17 oktober, prijs €12
Line-up: Pål/Secam / Afrobot / Bufiman / Tako / Baris K / Young Marco

“Met ADE vind ik het leuk om naar wat kleinere, intieme locaties te gaan. OT301 op de Overtoom is er zo een. Er hangt echt zo’n typisch krakerssfeertje en bier drink je gewoon uit een fles. Op zaterdag heeft Afrobot de line-up samengesteld met onder anderen Baris K., die Turkse muziek verweeft met techno. Die avond draait ook de Young Marco, een dj die draait met invloeden uit de hele wereld. Geen standaard house of techno, maar meer richting new wave. Hij draait platen die je nergens anders hoort; de eurobak van de vinylwinkel is zijn favoriete plek om nieuwe muziek te zoeken.”

Estroe, dj

La Rêve x Connaisseur Recordings x Atomnation, De Balie, 16 oktober, prijs €25
Line-up: Ripperton / Chymera / Aril Brikha / Musumeci / Olderic / The Element / Lehar / Of Norway / Alex Flitsch / Gidge / Polynation / Applescal / Some Chemistry / Olaf Stuut / Fran Seven

“Op vrijdag geven de labels Connaisseur en Atomnation samen een feest in De Balie: La Rêve. Zelf heb ik op het label van Connaisseur gereleased, dus voor mij is het sowieso leuk om even gedag te zeggen, maar er staat ook een hele vette selectie van namen. Dj’s Ripperton, Off Norway, Aril Brikha, Applescal, Olaf Stuut en Guido zijn zeker het checken waard. Ik kan helaas niet de hele avond blijven, omdat ik die nacht zelf in de Melkweg draai bij Dave Clarke Presents.”

Johan de Vries, rave-opa van 83

Awakenings presents: Drumcode, Gashouder, 15 oktober, prijs €49,50
Line-up: Adam Beyer / Alan Fitzpatrick / Dubspeeka / Dense & Pika / Ida Engberg / Luigi Madonna

“Ik wilde heel graag naar Awakenings met onder anderen Adam Beyer, op 15 oktober in de Gashouder. Op die harde techno kun je heerlijk dansen – er zit een prettig ritme in. Maar zo’n nacht doorhalen is wat veel van het goede. Ik kan dan om 6 uur in de ochtend pas weer de trein naar Haarlem pakken, en dat is op mijn leeftijd eigenlijk niet meer te doen. Toch was ik graag even een kijkje nemen, maar dat gaat helaas niet door: ik ga met mijn vrouw een weekje op vakantie naar Brabant.”

Tsepo, djDavid August & Ensemble, Melkweg, 16 oktober, prijs €14
Line-up: David August“David August & Ensemble, dat wordt vet. August is fantastisch qua melodie. Met een orkest kan dat alleen maar beter worden. Zelf draai ik op zondag 18 oktober in de Marktkantine met onder anderen Mano Le Tough en Job Jobse. Meer informatie heeft de goede verstaander niet nodig. Tussendoor, op zaterdag, is de labelavond van NOUS’KLAER, bij The Rock op de Distelweg 113 in Noord. De toegang is gratis en er wordt daar flink geëxperimenteerd met house en techno.”Mirik Milan, nachtburgemeesterDGTL presents Maya Jane Coles and Friends, Scheepsbouwloods, 15 oktober, prijs €32,50
Line-up: Maya Jane Coles / Dusky / Mount Kimbie / Heidi / Cinnaman“De donderdageditie van DGTL met Maya Jane Coles in de Scheepsbouwloods is een aanrader. Met de combinatie van een sterke line-up en een geweldig decor combineert de organisatie kunst en technologie. Heel vooruitstrevend. En Maya Jane Coles vind ik een super­stoere vrouw. Ze draait echte dansmuziek.”

Olivier Weiter, dj

Audio Obscure presents: Ellum After, Canvas, 17 oktober, prijs €15
Line-up: nog onbekend

“Als je op zoek bent naar een fijne after op zaterdagochtend, dan zou ik voor de Ellum Audio Showcase after gaan, op zaterdagochtend in Canvas (Volkshotel). Zet je wekker, of knal hem lekker door. De avond zelf (helaas uitverkocht) in het Muziekgebouw aan ’t IJ belooft veel goeds qua line up – dat is meestal een teken dat de after ook de moeite waard is. Verder kan ik iedereen aanraden om een bezoekje te brengen aan de ADE Playground in De Brakke Grond, daar zijn elke dag interessante Test Lab Sessions die zeker de moeite waard zijn. Als je dan nog energie over hebt: ga op zaterdagavond naar Panama, daar draai ik back-2-back met Eelke Kleijn.”

Blasterjaxx, dj-duo

Mixmash ADE Label Night, Escape, 16 oktober, prijs €20
Line-up: D.O.D. / Laidback Luke / GTA / Inpetto / Sultan + Shepard

“Op vrijdag staan onze vrienden van Mixmash Records in de Escape, denk aan Laidback Luke en Inpetto. Is wat ons betreft zeker een aanrader. Zaterdag zullen wij te vinden zijn op PRJCT in de RAI. We hopen daar op een te gekke afsluiting van ADE. PRJCT is van dezelfde organisatie als Don’t Let Daddy Know en die zetten altijd té coole producties neer.”

Bron: parool.nl
Photo credit: duziem / Foter / CC BY-SA
About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1