News Ticker

Amerikaans deel ruimtestation ISS geëvacueerd

iss

De bemanning van het Amerikaanse deel van het internationale ruimtestation ISS is geëvacueerd omdat er ammoniak lekte. De Amerikaanse astronauten hebben voorlopig hun intrek genomen bij hun collega’s in het Russische deel van het station. Dat heeft de vluchtleiding bij Moskou volgens Russische persbureaus woensdag laten weten.

Volgens de vluchtleiding is de situatie onder controle. Het giftige ammoniak wordt onder meer gebruikt voor de koeling van de stroomvoorziening van het ruimtestation. Op dit moment zijn drie Russen, twee Amerikanen en een Italiaan in het station dat op een hoogte van 400 kilometer rond de aarde vliegt.

Lekkage van ammoniak en brand worden gezien als de belangrijkste gevaren voor ISS.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: NASA Earth Observatory / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1