News Ticker

Alle talks van TEDxAmsterdam zijn online

tedxamsterdam
Alle TEDtalks van de zevende editie van TEDxAmsterdam, die op 27 november 2015 plaatsvond, staan online. Sprekers uit binnen- en buitenland gaven in de Amsterdamse Stadsschouwburg antwoord op hun Big Questions, het thema van dit jaar. ‘Kent liefde geen beperking?’, ‘Huh?’, ‘Kunnen we quantum-technologie ook echt laten werken?’. Meer dan 800 bezoekers waren in de zaal aanwezig om naar de inspirerende TEDtalks te luisteren. Jim Stoltze, oprichter van TEDxAmsterdam, en Lucas de Man, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, presenteerden de dag.

Bijzonder optreden
Grote verrassing was het optreden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. De prinses sprak, als erevoorzitter van het Rode Kruis, over het belang van hulp die de humanitaire gevolgen en schadelijke effecten van een natuurramp kan beperken of voorkomen.

Uiteenlopende onderwerpen
Sprekers gaven gedurende de inspirerende dag antwoord op diverse Big Questions over uiteenlopende onderwerpen. Zo behandelde Damiaan Denys de actuele vraag ‘Wat is de relatie tussen angst en vrijheid?’. Zelda la Grange sprak over de verandering die zij als blanke vrouw, geboren in een conservatief Zuid-Afrikaans gezin, doormaakte toen zij werd aangesteld als persoonlijk assistent van Nelson Mandela. De 22-jarige Siyanda Mohutsiwa uit Botswana gaf een vooruitstrevende talk over de online toekomst van Afrika. Alle talks zijn nu terug te vinden op de site van TEDxAmsterdam.

TEDxAmsterdam Award voor Jurre den Haan
Den Haan is de winnaar van de TEDxAmsterdam Award, de jaarlijkse competitie waar vernieuwende en inspirerende ideeën een podium krijgen. Hij won de prijs voor zijn onderzoek naar een methode om de ziekte van Alzheimer vast te stellen in het oog met behulp van de (specerij) geelwortel.

Over TEDxAmsterdam
TED is een non-profitorganisatie die zich richt op het verspreiden van ‘Ideas worth spreading’. Het begon in 1984 in Californië met een vierdaagse conferentie over Technology, Entertainment en Design, maar inmiddels gaan de zogenaamde ‘TEDTalks’ over een veel breder scala aan onderwerpen. De jaarlijkse TED-conferentie nodigt de grote denkers en doeners van deze tijd uit om hun ‘Idea’ inspirerend over te brengen. De randvoorwaarden: out-of-the-box denken en maximaal 18 minuten presenteren. Al deze TEDtalks staan online. TEDxAmsterdam is een onafhankelijk georganiseerd evenement in licentie van TED en heeft zich als eerste onafhankelijke TED-organisatie gewijd aan ‘Ideas worth doing’ om de verspreide ideeën ten uitvoer te brengen.

Compilatie TEDxAmsterdam 2015: https://www.youtube.com/watch?v=z5nF_xt78Gw&feature=youtu.be

Talks TEDxAmsterdam 2015 zijn terug te zien op: https://www.youtube.com/playlist?list=PLsRNoUx8w3rMdAlUAymmbszO1jJd2K079

Voor meer informatie over het event zie: http://tedx.amsterdam

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Marco Raaphorst / Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1