News Ticker

AEX zakt met meer dan 7%

aex

De aandelenbeurs in Amsterdam zakt nog dieper in het rood. De AEX-index raakte daardoor alle sinds de jaarwisseling opgebouwde winst kwijt. Ook elders in Europa werd een ravage aangericht op de aandelenmarkten.

De AEX stond in de middaghandel 7,3 procent in de min op 410,76 punten. Dat is het grootste dagverlies voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter sinds de escalatie van de financiële crisis eind 2008. De index van 25 hoofdfondsen eindigde 2014 op 424,47 punten. Eind april werd een voorlopig hoogtepunt van 510,55 punten bereikt. De MidKap-index ging 7 procent omlaag naar 607,82 punten.

In de rest van Europa was het beeld niet anders. De beurzen in Londen, Frankfurt, Parijs, Milaan en Zürich toonden verliezen tot 6,9 procent. Er werd maandag voor ruim 400 miljard euro aan beurswaarde in Europa weggevaagd.

Via deze link kunt u ons eerdere artikel over de waarschuwing over de beurzen lezen.

Bron: bnr.nl

Photo credit: / Foter / CC BY

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1