News Ticker

AD oliebollentest wordt door AT5 en door de provincialen afgemaakt

oliebollen

De Amsterdasme tv-zender AT5 en ook de mensen uit de provincie zijn niet echt blij met de AD oliebollentest. Ze maken er gehakt van, want ze hebben redenen genoeg om te klagen.

AT5

Het station zocht de slechtst beoordeelde Amsterdamse oliebollenbakker op, deelde zijn oliebollen uit op straat en kreeg louter zeer positieve reacties. Dat is te zien op de website van AT5. Bakker Alfred Kroeze van bakkerij Venekamp aan de Ferdinand Bolstraat is in tranen als AT5 hem opzoekt. “Ik maak al vijfenveertig jaar oliebollen en nu kan ik het niet meer? Sorry dat ik moet huilen“, zegt hij.

Kroeze kreeg een 4,5 omdat hij ‘gebakken lucht’ zou verkopen. “Het leek wel alsof er iemand overleden was in mijn familie, serieus.”

Niet eens met AD

Voorbijgangers zijn het absoluut niet eens met de oliebollenvreter van het AD. “Heerlijk! Ik vind hem ontzettend lekker. Ik geef hem een 8,5“, is een van de vele positieve reacties.

Bakker Kroeze wordt gesteund op Facebook, waar een actie in het leven is geroepen om de oliebollen van Venekamp juist te gaan halen. “Ik ga deze week lekker een oliebol halen bij deze meneer op de Ferdinand BOL“, zegt Georgina Verbaan bijvoorbeeld.

Jerry Vermanen, datajournalist van KRO-NCRV De Monitor, vindt dat de oliebollentest zijn langste tijd heeft gehad. “Even stil staan bij het feit dat die oliebollentest a) grote onzin is (want subjectieve crap), en b) ondernemers echt kapot kan maken.”

Emotionele schade

De jaarlijkse oliebollentest van het AD richt ook dit jaar weer een hoop emotionele schade aan. Na de huilende oliebollenbakker in de Amsterdamse Pijp, wordt er nu ook in de provincie boos gereageerd. De oliebollen smullers van de krant hebben namelijk nauwelijks buiten de Randstad gesmikkeld. Dat is te lezen op Twitter. Het AD proefde vooral in Amsterdam, Rotterdam en omstreken. In Groningen, waar volgens het AD de smerigste oliebollen van het land zijn, wekt dat verbazing op.

De Groningse professor Casper Albers laat er een kritische formule op los: “Het cijfer op de AD-oliebollentest is omgekeerd evenredig met de afstand die de ‘journalisten’ van het AD moesten rijden om ze te proeven.”

Provincie

De Amsterdamse Marcel springt in de bres voor onze provinciale landgenoten. “Volgens het AD zijn er veel plekken (buiten de randstad) waar geen oliebollen worden verkocht zo te zien.”

De Limburgse Michel vindt het niet zo gek dat het AD een bliksembezoek heeft gebracht aan zijn provincie. “Wij Limburgers houden meer van Berlinerbollen, wafels en strikken.”

Elvis vindt de journalisten bij het AD ‘lamzakken’. Verder is hij allergisch voor verregaande overheidsbemoeienis vanuit de EU en de linkse kerk.

Sterjournalist Hassan Bahara van de Volkskrant kan maar één conclusie trekken over de AD-oliebollentest: “Randstedelijke arrogantie zwart op wit.”

Wat vindt u van de AD oliebollentest?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: roolrool via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1