News Ticker

Actrice Halina Reijn is bedreigd met groepsverkrachtingen en de dood

zeekoe

Actrice Halina Reijn is bedreigd met onder meer groepsverkrachting nadat ze gewone mensen in haar column in het AD zeekoe en amoebe noemde. Dat vertelt de actrice en DWDD-tafeldame in de Viva. Reijn heeft ervan geleerd. “Het is niet zo dat ik censuur ga toepassen, maar het is niet erg om ervan te leren en rekening te houden met de sentimenten en kwetsbaarheden die leven. Ik ben enorm geschrokken van de reacties. Ik werd met de dood en groepsverkrachtingen bedreigd“, zegt ze.

De actrice vindt het niet prettig om met groepsverkrachting bedreigd te worden. “Daar ben ik wel even heel verdrietig over geweest. Dus ja, dat alles maakt dat ik voortaan wat zorgvuldiger zal zijn.”

Reijn denkt dat de column een beetje uit zijn verband is gerukt. “Ik ben er heel onthutst over geweest, want ik schrijf mijn columns voor een specifiek publiek (in het algemene dagblad, red.) en probeer me daarin eerlijk en kwetsbaar op te stellen.”

Ze probeert mensen juist nooit naar hun uiterlijk te beoordelen, zegt ze nu. “Als het om uiterlijk gaat, ben ik altijd open over dingen waarmee ik zelf worstel – ik ben de laatste om te oordelen over anderen. Maar als die columns vervolgens op de voorpagina van de Telegraaf of social media verschijnen, heb je zelf geen invloed op wat eruit wordt gepikt.”

“Als mijn column zo overkomt dat mensen denken dat ik een ondankbare, egoïstische heks ben die mollige mensen wil doodmaken, dan heb ik totaal de plank misgeslagen. Het is absoluut nooit mijn bedoeling geweest om mensen te schaden, er is geen porie in mijn lijf die zo denkt.”

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: belgianchocolate via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1