News Ticker

Aantrekkelijk toeristisch visumbeleid invoeren voor Chinezen?

ct

Centraal en Oost-Europese landen (LMOE’s) moeten de tenuitvoerlegging van een beter visumbeleid voor Chinese toeristen versnellen, volgens Li Jinzao, hoofd van de Chinese nationale toerisme overheid, die donderdag op de China toerisme informatiedag conferentie in Boedapest werd gehouden.

Steeds meer landen hebben de uitvoering van een zeer aantrekkelijk en concurrerend toeristische visumbeleid geïmplementeerd. Vorig jaar hebben de Verenigde Staten een 10-jaars visumbeleid met maar liefst meerdere mogelijkheden voor Chinese toeristen geïmplementeerd en dit jaar heeft Canada hetzelfde beleid geïmplementeerd, zei Li. Hij zei dat het doel van deze informatiedag was om LMOE’s een vollediger inzicht in de Chinese toeristische industrie en de eisen van Chinese toeristen te geven. Li hoopte het aantal rechtstreekse vluchten tussen China en steden in Midden- en Oost-Europa te verhogen en de reistijd en de kosten voor Chinese toeristen te verminderen.

Hij wees erop dat China en de LMOE’s enorme mogelijkheden voor samenwerking in de toeristische industrie hebben. Hij verwelkomde de LMOE’s om de toeristische promotie in China te vergroten en hoopte dat de LMOE’s een nieuwe toeristische hotspot voor Chinese toeristen zouden opleveren. Volgens Li moeten LMOE’s meer toeristische producten ontwikkelen en een meer aantrekkelijkere service voor Chinese toeristen gaan bieden.

Hij heeft ook voorgesteld dat LMOE’s en China elkaars toeristische ondernemingen door samenwerking moeten gaan versterken. Het aantal Chinese uitgaande toeristen vorig jaar bedroeg 100 miljoen, een stijging van 19.49 procent, zei Li.

De Chinese toeristen kunnen en mogen reizen en ze willen allemaal graag naar Europa. Vandaar dat in Amsterdam 8 nieuwe hotels alleen voor de Chinese toeristen worden gebouwd, waarbij de hotels volledig zijn ingericht naar de wensen van een Chinese toerist.

De Chinese toeristen zijn een hele belangrijke groep toeristen en een aantrekkelijk visumbeleid zou een goed idee zijn.

Photo credit: MLazarevski / Foter / CC BY-ND

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1