News Ticker

In de 63e Tulpenrallye doen 235 Klassieke auto’s mee

tulpenrally

Op 1 mei starten 235 oude Alfa-Romeo’s, Porsches, Volvo’s, Bentley’s, Austin-Healey’s, MG’s, Triumph’s en andere oldtimers vanuit het Italiaanse Saint-Vincent voor de 63e editie van de Tulpenrallye, Nederlands’ oudste en grootste evenement voor klassieke auto’s.

In zeven dagen rijden de equipes via de Zwitserse Alpen, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België naar Nederland, waar ze op 7 mei onthaald worden in Noordwijk. Aan de finish nemen de deelnemers de tulpen in ontvangst en kunnen zij volgens traditie genieten van haring en Bols Corenwyn. Alle deelnemende auto’s zijn gebouwd voor 1972 en leggen in zes dagen een route van 2650 kilometer af.

De eerste Tulpenrallye werd in 1949 verreden. Destijds stonden 164 equipes aan de start. In de jaren ’50 en ’60 behoorde ‘de Tulp’ tot de toonaangevende rally’s in Europa en telde het evenement, net als beroemde rally’s als de Monte Carlo Rally en de RAC Rally, mee voor het Europees kampioenschap rally rijden. Tegenwoordig gaat het niet om snelheid, maar om navigatie en een groot aantal regelmatigheidstests. De deelnemers strijden in verschillende klassen. Ze moeten de juiste routes en controles op tijd vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles laten noteren.

De rally start dit jaar in Saint-Vincent in het Aosta-dal in Italië, waar de deelnemers bij elkaar komen. Op maandag 2 mei vertrekken de equipes vroeg in de morgen voor een route door de Alpen in Italië, waarna zij ’s avonds arriveren in Cinisello-Balsamo bij Milaan. Daarvoor hebben ze nog een test hebben gereden op het Circuit van Monza.
Dinsdag 3 mei rijden de klassieke auto’s een route door het prachtige landschap van Italië, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk naar Feldkirch. Op woensdag rijden ze voornamelijk door het Zwarte Woud in Duitsland en finishen ze in het Franse Horbourg-Wihr, waarbij de Expertklasse nog de speciale avond-etappe rijdt. Op donderdag 5 mei voert de route naar Mondorf-les-Bains in Luxemburg. De langste route wordt gereden op vrijdag, wanneer de deelnemers door Luxemburg en België rijden, om te finishen bij Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals.

Op zaterdag 7 mei wordt de laatste etappe verreden: van Vaals naar Noordwijk. Tijdens deze route rijden de deelnemers een aantal kaartlestrajecten door mooie gebieden in Nederland. Verder worden er een aantal tests georganiseerd, veelal op circuits en afgesloten militaire terreinen. Onderweg maakt de karavaan, ook wel beschreven als de mooiste rijdende verzameling van klassieke auto’s in Nederland, een aantal stops onderweg waarbij het publiek van harte welkom is. Deze zijn onder andere gepland in Bergeijk, Boxtel en Schoonhoven. De finish is bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk, nadat de deelnemers eerst op de boulevard nog de Tulpenrallye Sprint hebben gereden.

http://tulpenrallye.nl

www.facebook.com/Tulpenrallye

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Pabo5 via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1