News Ticker

560.000 zzp-ers krijgen brief over VAR van de belastingdienst

belasting

 van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016. Het betreft de brief die staatssecretaris Wiebes eerder aankondigde.

De brief wordt verstuurd aan mensen die volgens de gegevens van de Belastingdienst beschikken over een VAR.

Modelovereenkomsten

De Belastingdienst adviseert in de brief zzp’ers om gebruik te maken van modelovereenkomsten. Deze zijn te downloaden op de site van de Belastingdienst. Als een zzp’er werkt volgens zo’n overeenkomst is er geen sprake van loondienst en hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden.

Met de brief wil de Belastingdienst duidelijk maken hoe de nieuwe werkwijze is, wat wel en niet verandert en wat de overgangsperiode tot 1 mei 2017 inhoudt.

Webinar

De brief geeft verder informatie over het webinar dat de Belastingdienst op 12 april ‘s avonds organiseert voor zzp’ers.

Op dezelfde dag organiseert de Belastingdienst ‘s ochtends een webinar voor opdrachtgevers en andere belanghebbenden. De uitnodiging hiervoor wordt vandaag gemaild naar 72.000 mailadressen. Beide webinars kunnen achteraf worden bekeken.

Meer informatie
Bij de brief zit een bijlage met de belangrijkste vragen en antwoorden. Lees hier de brief en de bijlage.
Op belastingdienst.nl/dba vindt u informatie over de modelovereenkomsten en meer veelgestelde vragen.

Bron: pnr.nu

Photo credit: DennisM2 / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1