News Ticker

2016 was het warmste jaar ooit en de mens is de oorzaak zegt NASA

earth

De wereld is best wel groot zou je zeggen met een enorm volume aan natuurkundige invloeden en dankzij de mens, zegt NASA, wordt de wereld nu zo beïnvloed op milieutechnisch gebied dat we in staat zijn de aarde op te warmen door ons gedrag.

Warmste jaar ooit

Vorig jaar was het warmste jaar ooit. Dat blijkt uit de metingen van drie toonaangevende weerorganisaties, waaronder de NASA, die vandaag werden gepubliceerd. Het is voor het derde opeenvolgende jaar het warmste jaar ooit.

De wetenschappers geven de mens daarvan de schuld. De gemiddelde temperatuur boven land en oceanen was dit jaar 0,99 graden Celsius hoger dan het gemiddelde van de hele twintigste eeuw. De metingen begonnen in 1880.

El Niño

Het record is een gevolg van een combinatie van klimaatverandering en het natuurverschijnsel El Niño. Dat fenomeen zorgt er eens in de paar jaar voor dat de Grote Oceaan opwarmt zodat over de hele wereld het weersysteem in de war raakt.

De El Niño van dit jaar is heftiger dan normaal, en dat droeg volgens de NASA voor ongeveer 0,2 graden Celsius bij aan het hoge gemiddelde.

Klimaatverandering

Maar de grootste oorzaak van het hoge gemiddelde was klimaatverandering. De uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, zorgt er langzaam voor dat de aarde opwarmt. Dat neemt veel andere problemen met zich mee, zoals de stijging van de zeespiegel en extremere weersomstandigheden over de hele wereld.

De wereld ligt in onze handen

Hoe we omgaan met deze gegevens is waar het om gaat. De nieuwe president van Amerika Donald Trump denkt dat het allemaal onzin is. Gelukkig heeft President Obama nog een half miljard dollar besteed aan het verbeteren van ons klimaat.

Wat vindt u van deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Foter.com / CC0

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1