News Ticker

Amsterdam heeft de eerste virtual reality bioscoop

Virtual Reality

Amsterdam is de eerste stad ter wereld met een echte virtual reality bioscoop en deze bioscoop is gevestigd aan de Oosterdokskade 5. Dit soort bioscopen gaan de rest van het jaar nog open in Londen, Berlijn, Madrid en Kopenhagen. Dit lijkt de toekomst van het beleven van een film, maar is dat ook wel zo?

De eerste indruk

Het is wel even wennen. Het beeld is niet zo scherp als een full-hd televisie en het glas is eerst nog even beslagen. Als de mist is weggetrokken en je ogen gewend zijn geraakt aan het beeld, verdwijn je langzaam in de virtuele wereld die in verschillende filmfragmenten worden voorgeschoteld.

De kijker krijgt ongeveer tien fragmenten van een aantal minuten te zien. Alle genres passeren de revue. Van animatiefilm tot documentaire. Vermoedelijk willen de initiatiefnemers zo de verschillende mogelijkheden van het systeem demonstreren. Dat is gelukt. Maar een duidelijke verhaallijn waar je als kijker in meegesleept wordt, ontbreekt nog bij deze première.

Calais

Het meest indrukwekkende is misschien wel het fragment waarin je je als kijker in de jungle van Calais waant. Vluchtelingen leiden de toeschouwers rond door het vluchtelingenkamp. Van de tent waar ze in slapen tot het provisorische restaurant waar ze eten. Maar ook het spoor dat vluchtelingen ’s nachts oversteken om de tunnel te bereiken. Het toont aan hoe VR ook de echte realiteit een stuk dichterbij kan halen.

De Virtual Reality Cinema brengt ook de amusementswaarde van VR goed naar voren. Bijvoorbeeld in een fragment van een matig geacteerde actiefilm. De acteurs zullen er waarschijnlijk nooit een Oscar mee winnen, maar het is genoeg om te demonstreren dat het net even iets spannender is als je het idee krijgt dat je er zelf bij bent.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: Phillie Casablanca via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1