News Ticker

15 december Kerstconcert voor Ouderen in het Concertgebouw

concertgebouwkerst

Ruim duizend ouderen en mensen met een handicap of chronische ziekte komen op dinsdag 15 december 2015 naar de zestiende editie van het Kerstconcert voor Ouderen in Het Concertgebouw. Met rolstoelbussen en touringcars, begeleidt door een legertje vrolijke en hulpvaardige vrijwilligers. Met een hartverwarmend kerstverhaal, kerstkoekjes, chocomelk en mini-kerststol in een heuse goodie-bag, niets wordt aan het Kerst-toeval overgelaten. Vrijwilligers en zorgorganisatie Amstelring maken het mogelijk, met hulp van vele gulle sponsors.

Wie zijn er uitgenodigd voor het Kerstconcert?

De kerstperiode kan voor ouderen een eenzame periode zijn met emotionele herinneringen aan vroeger. Zorgorganisatie Amstelring organiseert een kerstconcert zodat ouderen en chronisch zieken de kerstsfeer op een gezellige en muzikale manier beleven in een bijzondere omgeving. Dit draagt bij aan het welbevinden, de vitaliteit en het geeft inspiratie. Het gaat om mensen die in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en kleinschalige groepswoningen wonen en om cliënten van de wijkzorg. Ook mantelzorgers zijn welkom, om hen zo een dagje uit te bezorgen in een prachtige locatie. Er komen ruim 1.000 bezoekers, waarvan 600 in een rolstoel.

Met hulpvaardige en vrolijke vrijwilligers

Zo’n 200 vrijwilligers zorgen dat alles goed, snel en vooral heel feestelijk verloopt. Met een vrolijke kerstmuts op bieden vrijwilligers de oudere een arm om op te leunen, of duwen de rolstoelen over de pluche vloerbedekking van Het Concertgebouw.
Vlak voor en vlak na het concert speelt zich buiten nog een logistieke operatie af. Rolstoelbussen en touringcars rijden onder leiding van Connexxion af en aan, verkeersregelaars leiden automobilisten om: kortom een goed geoliede logistieke machine in hartje Amsterdam.

Muziek en optredens

Met bijna 500 enthousiaste zangers en zangeressen verzorgt het Grootkoor Holland in Het Concertgebouw de zestiende editie van het Kerstconcert voor Ouderen. Onder leiding van Nan van Groeningen zingen de sopranen, alten, tenoren en bassen de meest prachtige kerstklassiekers. Meezingen mag, alleen luisteren en genieten natuurlijk ook. Er zijn optredens van Rob van Dijk (aan de vleugel), Martin Mans (achter het orgel), Etty van der Mei (dirigente en sopraansoliste), Nan van Groeningen (dirigent en zanger) en het Charles Dickens Ensemble. Twee basisschoolkinderen uit Amsterdam-Noord spelen een fluit-duo.

Geschiedenis van het Kerstconcert voor Ouderen

Het Kerstconcert voor Ouderen begon in het jaar 2000. Eerst was de Westerkerk in Amsterdam de plek van samenkomst, later de Grote Kerk in Monnickendam en vervolgens de Noorderkerk in Amsterdam. Het enthousiasme voor het concert nam ieder jaar steevast toe, steeds meer mensen wilden erbij zijn. In 2011 kregen Amstelring en het Grootkoor de unieke kans om het Kerstconcert in Het Concertgebouw te laten plaatsvinden. Sindsdien is deze mooiste muziektempel van Nederland dé plek van samenkomst.

http://www.amstelring.nl 

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: yozza via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1