News Ticker

10 mentale geld valkuilen

wealth

De meesten van ons werden groot gebracht in de lagere klasse of in de middenklasse en allemaal hebben we de wens gehad om van een dubbeltje een kwartje te worden. Een kwartje worden is niet eenvoudig en veel mensen zijn ermee bezig en redden het uiteindelijk niet. Pas op voor de mentale geld valkuilen.

Hier zijn 10 mentale geld valkuilen:

1. “Ik wil genoeg geld hebben om comfortabel te kunnen leven.” Het gros van de middenklasse heeft het idee dat ze op een of andere manier dit wel gaan bereiken, maar het wordt vaak een keuze tussen de mogelijkheid van nu prettig leven of financiële vrijheid op latere leeftijd. Om comfortabel te kunnen leven, sparen een aanzienlijk aantal mensen te weinig geld voor hun pensioen. Dit leidt er toe dat massa’s mensen niet in staat zullen zijn om te stoppen met werken bij pensioengerechtigde leeftijd, omdat ze niet voldoende geld voor hun pensioen hebben opzij gezet.

2. “Groter is niet beter.” Fout. Groter is beter en meer is nog beter. Stop met denken in het klein. De beste bedrijven in de wereld zijn groot. Klein blijven kost veel energie. Het gaat om de 10 X regel, die zegt dat 10 keer groter zijn dan je denkt nodig is. Het is sowieso leuker en het geeft je een betere kans van slagen. In de afgelopen 12 maanden zijn onlangs meer dan 50 zeer succesvolle ondernemers geïnterviewd, die met niets waren begonnen. Ze hebben bedrijven van 1 miljoen euro tot 100 miljoen euro omzet. Bijna iedereen had gezegd enorme spijt te hebben gehad dat ze niet eerder groot waren gaan wezen denken.

3. “Meer geld, meer problemen.” Dit is gewoon een uitgangspunt dat mensen zonder geld gebruiken om te rechtvaardigen dat ze minder geld hebben. Als meer geld meer problemen is, kom maar op met de problemen, want geen geld hebben is nog veel meer dan alleen een probleem. De waarheid is dat hoe meer geld je hebt, je meer controle hebt en keuzes kunt maken over elk aspect van je leven. Als je eerste klas reist, betekent het dat je heel comfortabel reist. Het kopen van je eigen jet betekent dat jij bepaalt wie meegaat, echter heb je wel te maken met het aannemen van twee piloten, een monteur en andere kosten van het vliegtuig. Meer geld betekent nieuwe problemen, niet meer problemen.Vaak zijn het dan ook luxe problemen.

4. “Met geld kun je geld maken.” De realiteit is dat meer dan driekwart van alle miljonairs van vandaag eerste generatie miljonairs zijn. Men noemt dat nieuw geld. Dat betekent dat gewone mensen zelf rijk kunnen worden, omdat zij de moed hadden om hun ideeën te volgen. De zinsnede: “met geld kun je geld maken” is onjuist. Je hebt juist geld nodig om vooral meer geld te gaan verdienen. Terwijl later in het leven de rijken hun geld gebruiken om van hun welvaart te genieten, hebben ze in het begin stadia slechts alleen moed en doorzettingsvermogen gehad om geld te verdienen. Het geloof dat je eerst geld moet hebben om geld te kunnen maken is onzin. Zelfs met schulden kun je een bedrijf opstarten. Je moet gewoon heel slim en inventief zijn en je nooit laten afleiden. Een keer failliet gaan is helemaal niet erg. Je leert daar juist van.

5. “Geld groeit niet aan de bomen.” De persoon die vaak deze zin rond strooit, suggereert dat geld beperkt is en schaars. Er is iets in de buurt van 100,000,000,000,000 euro op deze planeet, waarvan het meeste wordt vertegenwoordigd door cijfers op bankrekeningen, rekeningen en dergelijke. Het enige tekort aan geld op deze planeet is in de geest van degenen die geen geld hebben.

6. ‘Another day, another dollar.” Bij een baan gaat het om de handel in tijd voor geld. Is uw tijd 10 euro per uur waard of 50 euro per uur? De rijken ruilen euro’s voor tijd, omdat ze weten dat tijd meer waard is dan geld. Onbereid om in geld te handelen, is de gemiddelde persoon van mening dat de enige manier om meer geld te verdienen is om meer uren werken. Veel geld hebben, vereist denken over geld zonder in tijd te denken.

7. “Geld is de wortel van alle kwaad.” Het werkelijke gezegde is “de liefde voor geld is de wortel van alle kwaad.” Het gezegde is onnauwkeurig doorgegeven en het wordt verkeerd begrepen en daarom denkt men dat geld het kwaad vertegenwoordigd. Rijk zijn is goed, niet verkeerd. Het kwade zit in het niet te kunnen voorzien in de behoefte van je familie, een reis te boeken, je bedrijf te laten groeien of het voeden van je dromen.

8. “Een cent gespaard is een cent verdiend.” Denk dit en je zult nooit financiële vrijheid bereiken. Een gespaarde cent is een cent en als u uw leven lang alleen nadenkt over centen, dan zal u uw financiële vrijheid nooit meemaken. Sparen op zich is niet slecht, maar de massa’s zijn zo gefocust op besparing dat zij nooit voordeel hebben van hun geld. Niemand is ooit rijk geworden van geld sparen.

9. “Een stuiver voor je gedachten”. Dit soort gezegdes zijn schadelijk en geven aan hoe weinig waarde mensen geven aan hun tijd en hun gedachten. Bedrijven zijn allemaal begonnen met gedachten, met ideeën en deze werden opgevolgd met acties, waardoor het bedrijf kon groeien. Bijvoorbeeld de man die klittenband heeft uitgevonden, de oprichter van Starbucks, Ted Turner van CNN, Henry Ford en dergelijke hadden allemaal ideeën en zij dachten niet aan centen. Zij zagen het veel groter allemaal en dat is het advies: blijf groot denken.

10. “Rijke mensen zijn egoïstisch”. Iedereen moet voor zichzelf zorgen. Dat is normaal. Je kunt daarom beter enigszins egoïstisch zijn, totdat je iets hebt om te delen, nadat je zelf genoeg hebt. Of het nu gaat om een kans, geld of wijsheid. Veel mensen zeggen, “Als ik zijn geld had, zou ik heel veel mensen helpen,” maar dat is makkelijk gezegd. Ze praten over wat ze zouden doen en niet wat ze echt zouden gaan doen. Ze weten niet hoe het is om rijk te zijn en wat daarbij hoort. Een rijk persoon zal u vertellen dat iedereen rijk kan worden. Een zeer vermogend persoon zal u hetzelfde vertellen. Veel mensen kunnen rijk worden. Ontdoe u vooral van de mentale geld valkuilen en zorg dat uw vrienden, familie en vennoten in ieder geval op dezelfde lijn zitten als u. Vergeet niet, men is omringd door mensen die beperkt denken, aangezien 76 procent van de werkende personen van salaris tot salaris leven. De echte entrepreneurs leven van kans naar kans.

Photo credit: aag_photos / Foter / CC BY-SA

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1